Merseyside-derbyt blev än en gång en mardröm för Liverpool.

Everton segrade med 2–0, efter nästan 22 år utan vinst på Anfield.

Dessutom förlängdes skadelistan ytterligare när Jordan Henderson fick linka av plan med knappa halvtimmen spelad.

Liverpool fick återuppleva en mardröm i dagens Merseyside-derby. Sist Everton stod som motstånd åkte Virgil van Dijk på en rejäl smäll, som håller honom borta hela säsongen. I dag var det Jordan Henderson, mittfältaren som fått spela mittback på grund av skadesituationen, som fick linka av planen.

Det var i en löpning som något drog till. I ett par minuter försökte han fortsätta, men det höll inte, utan Nathaniel Phillips fick ta hans plats.

– Det är i ljumskregionen. Det är inte bra men vi får invänta undersökningen i morgon, säger tränare Jurgen Klopp om skadan, på klubbens hemsida.

14:e mittbacksparet för säsongen

Det är den femte ”mittbacken” som Liverpool har på skadelistan, och Ozan Kabak tillsammans med Phillips är lagets 14:e mittbackspar för säsongen.

Och matchens resultat gav inte mer lycka till de rödklädda. Efter bara tre minuter gjorde Richarlison första målet för matchen. Liverpool följde upp med flera lyckade anfall men Evertons försvar, inte minst målvakten Jordan Pickford, tänkte inte släppa förbi någon boll. Det dröjde till 82:a minuten innan matchens andra mål kom.

Då dömdes straff för Everton och inbytte Gylfi Sigurdsson fick utöka ledningen till 2–0.

Det ledde till en historisk seger för Everton. De har inte vunnit på Anfield på nästan 22 år, senast var i september 1999.

– Det är en otrolig känsla att vinna. Det har varit tufft på Anfield, för oss men framförallt för våra supportrar, säger Seamus Coleman i Viaplays sändning.

För Liverpools förlängs en negativ svit. Det är deras fjärde raka förlust på hemmaplan , vilket inte har hänt sedan 1923.