Tyskland vann galen målfest mot Portugal

Uppdaterad 2021-06-22 | Publicerad 2021-06-19

EM:s målrikaste match – det var vad Tyskland och Portugal bjöd på.

Segern knep tyskarna efter en strålande tillställning.

Nu väntar en rysare i ”Dödens grupp”.

Fem minuter tog det innan Robin Gosens fick in bollen bakom Rui Patrício i det portugisiska målet – ett mål som dömdes bort för offside.

Men publiken fick ett smakprov av vad som väntade – en intensiv, fartfylld och underhållande fajt.

Tyskland inledde starkast, men det var Cristiano Ronaldo som spräckte nollan 15 minuter in i mötet. Efter en blixtsnabb portugisisk omställning dukade Diogo Jota osjälviskt upp för Ronaldo som bara petade in bollen i mål.

Fullträffen innebar Ronaldos 19 mästerskapsmål (EM och VM) – ingen annan har gjort fler, men Miroslav Klose har gjort lika många.

I minut 35 kom kvitteringen. Robin Gosens inlägg från vänsterkanten skickades in i eget mål av Rúben Dias.

I minut 39 kom 2–1 för tyskarna, även det ett självmål, den här gången signerat Raphaël Guerreiro.

Spännande avslutning

Och tyskarna blåste på.

Sex minuter in på den andra halveken kom trean. Gosens slog inlägget, som Kai Havertz tryckte in från nära håll.

Tyskarna slutade inte blåsa på.

Nio minuter senare kom fyran. Gosens nickade, helt omarkerad, in lädret i nätmaskorna efter ett inlägg från högerkanten.

Portugal fick in en reducering kort därpå genom Diogo Jota, men fler strutar blev det inte. 4–2-resultatet gjorde matchen till den målrikaste hittills i mästerskapet.

– Vi gav järnet redan den första kvarten. Olyckligtvis fick vi ett mål bortdömt och sedan ett till bakslag efter deras mål, det var väl deras enda riktiga anfall fram till dess. Men energin fanns där, vi lät oss inte skrämmas av deras mål, säger Thomas Müller.

Frankrike toppar grupp F med fyra poäng inför den sista omgången. Tyskland är tvåa med tre poäng – medan Portugal är trea, också med tre poäng. Ungern är sist med en poäng.

På onsdag möter Tyskland Ungern i den sista matchen, medan Portugal ställs mot Frankrike.