Nykomlingarna besegrade svenska mästarna

Publicerad 2020-11-29

Astrit Selmani slog till med 15:e målet för säsongen mot Malmö.

Astrit Selmani fortsätter att högprestera.

Han ledde sitt Varberg till en skrällseger, mot regerande mästarna, Malmö FF, med 3–2.

– Vi går all in på allt och gör ett bra jobb, säger Selmani i Dplay.

Varbergs BoIS säkrade kontraktet i förra omgången. I denna besegrade de svenska mästarna, Malmö FF, med 3–2.

Än en gång var Astrit Selmani huvudperson för Varberg. Efter en stark defensiv insats matchen igenom, samtidigt som han bidrog offensivt, fick han kröna det med ett mål. Det var hans 15:e för säsongen.

– Det är glädje just nu bara, att vi har besegrat Malmö på hemmaplan och vi har gjort 12 mål på de tre senaste matcherna. Jag är nöjd, säger Selmani i Dplay.

Det var Varberg som styrde större delen av matchen. Kenin Ayer gjorde matchens första mål, efter 25 spelade minuter. Det var hans första i allsvenskan. Ledningen utökades sedan i början av andra perioden.

Backarna gjorde målen

Det var först när Malmö, efter en timme spelad, lyckades reducera genom Lasse Nielsen, som de fick tillbaka lite av kontrollen.

Och det blev backarna som gjorde mål för de svenska mästarna. Utöver Nielsen reducerade Eric Larsson i slutminuterna. Men det gjorde inte mer än att snygga till siffrorna.

– Man tappar några procent när vi har säkrat guldet och då förlorar man såna här matcher, säger Toivonen i Dplay.

Varbergs BoIS har aldrig förlorat mot Malmö FF. I förra mötet spelade de lika och i en vänskapsmatch har de även tidigare besegrat MFF.