Stoppades av norrmannens dundertavla

Publicerad 2020-05-27

Drömläge att skrälla mot topplaget Leipzig.

Då stod norske målvakten Rune Jarstein för en jättetavla.

Bortamatch i Bundesliga mot Leipzig, som hade fått sin försvarare Marcel Halstenberg utvisad, och 1–1 efter dryga timmens spel. Fem minuter senare gav det ett ledningsmål – men inte för Hertha Berlin som var en man mer på planen.

Tjeckiske anfallaren Patrick Schick sköt strax utanför straffområdet, rakt på en liggande Rune Jarstein i bortamålet, men norske landslagsmålvakten lyckades inte få kontroll på bollen, och 2–1 till Leipzig.

”Skojar du, Rune Jarstein? Det där är en galen målvaktstavla. På något mirakulöst sätt lyckas han från fyra meter slå in bollen i mål”, skriver Norges telegrambyrå i sin liverapportering av matchen.

Jarstein kunde sedan halvt andas ut. För några minuter före slutsignalen fälldes brassen Matheus Cunha i straffområdet av Ademola Lookman, straff till Hertha Berlin och polacken Krzysztof Piątek sköt säkert in kvitteringen tätt intill målvaktens högra stolpe.

Forsberg på bänken

Oavgjort, 2–2, och Leipzig har nu två poäng upp till tvåan Borussia Dortmund, och nio till ledande Bayern München. Hertha Berlin ligger bekvämt på en tionde plats.

Landslagsmannen Emil Forsberg, som tidigare varit sjuk, satt på Leipzigs bänk under hela matchen.