Klopp: ”Börjar man dricka och ta droger, då kan jag inget göra...”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Foto: Ciro Fusco / TT

LONDON. Lagkamrater i bråk, Jürgen Klopp levererar magiska citat inför Champions League och så några försvarsdrag.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Mötet mellan West Ham och Aston Villa slutade mållöst men det blev stora rubriker ändå tack vare (eller snarare ”på grund av”) Anwar El Ghazi och Tyrone Mings. Den sistnämnde var inte riktigt nöjd med sin lagkamrat vilket slutade i en panna-mot-panna-situation. ”Enligt reglerna ska det vara rött kort på i alla fall El Ghazi, vars rörelse var starkast”, menar domarexperten Mark Clattenburg. ”Men VAR valde att se händelsen utifrån sin kontext, det var bara ett dumt bråk mellan lagkamrater”.

DAGENS CITAT

”Det är enkelt så länge man har rätt karaktär. Blir man helt galen och börjar ta droger, dricka, köra 15 bilar och lämna frun hemma eftersom man är Champions League-mästare, då finns det inget jag kan göra för dig”, säger Jürgen Klopp inför Liverpools möte med Napoli. Efter den något överraskande utläggningen tillägger tränaren: ”Vi är inte sådana. Vi vill skriva mer historia att minnas i framtiden”.

DAGENS FÖRSVARSDRAG 1

Efter John Stones och Nicolas Otamendis något skakiga insats mot Norwich överväger Pep Guardiola att kasta in Fernandinho i backlinjen. Den vanligtvis centrala mittfältaren kan göra sin första start för säsongen i Manchester Citys möte med Sjachtar Donetsk senare i veckan.

DAGENS FÖRSVARSDRAG 2

Rob Holding flaggar för att han känner sig redo för spel igen. Tio månader har passerat sedan Arsenal-försvararens svåra skada och nu hoppas han först och främst få göra några minuter mot Eintracht Frankfurt på torsdag. Återkomsten är vältajmad med tanke på att Sokratis och David Luiz stod för ännu en svajig insats borta mot Watford i söndags.

DAGENS SPION

Tammy Abraham får se till att vara lika alert under kvällen som han har varit de inledande omgångarna i Premier League. Gareth Southgate ska nämligen skicka spionen Steve Holland till Stamford Bridge för att bevaka Chelseas möte med Valencia. Abraham, som gjorde hattrick så sent som i helgen, har möjlighet att representera både England och Nigeria och har inte stängt dörren för någotdera av landslagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.