Bundesliga

Havertz skadad – 17-åringen blev yngst någonsin

Nätade mot storklubben

Av: 

Anton Johansson

FOTBOLL

Supertalangen Kai Havertz ryktas bort från Bayer Leverkusen.

Men mot Bayern München presenterade sig en annan.

17-årige Florian Wirtz blev Bundesligas yngste målskytt någonsin när han reducerade till slutresultatet 2–4.

Kai Havertz är en av de hetaste spelarna i världen. Sedan Bundesliga drog igång igen har 20-åringen gjort fem mål på fyra matcher och han jagas av storklubbar över hela Europa.

Men mot Bayern München fanns han inte med på grund av skada, och utan Havertz på planen hamnade Leverkusen i ett 1–3-underläge efter halva matchen.

Då byttes Florian Wirtz in.

Visserligen förlorade Leverkusen med 2–4 till slut, men det var en eftermiddag som 17-åringen inte lär glömma i första taget.

Fyllde år i maj

Med sitt reduceringsmål gjorde han inte bara sitt första Bundesligamål i karriären. Han gjorde det som den yngste spelaren någonsin i den tyska högstaligan.

Wirtz är 17 år och 34 dagar gammal och petar därmed ner Nuri Sahin från listan. Sahin var 17 år, två månader och 21 dagar när han gjorde sitt första mål för Borussia Dortmund.

Debuterade efter uppehållet

Wirtz fick göra sin debut i Leverkusens första match efter vårens uppehåll. Då spelade han 61 minuter i 4–1-segern mot Werder Bremen. Sedan dess har han spelat i fyra av fem ligamatcher.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Blytung seger för Quaisons Mainz

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga

Bayer 04 Leverkusen

FC Bayern München

Fotboll