Därför kommer inte lagkaptenen till matcharenan

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

DEAUVILLE. Normalt deltar Caroline Seger på presskonferenserna dagen före match i VM.

Men inför mötet med USA skonas den svenska lagkaptenen.

– Vi vill ge henne den tiden för återhämtning efter träning istället för att sitta i en bil i två timmar, meddelar presschefen Fredrik Madestam.

På torsdag är det dags för gruppfinal i VM. Sverige möter USA i Le Havre.

I vanlig ordning är det dagen före match en presskonferens med en spelare och förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Den sker på matcharenan. Men Stade Océane ligger en bit från svenska lagets hotell, som är orten Deauville.

När landslagsledningen insåg att det kommer att ta längre tid än vad man först räknat med att resa till och från arenan fattades beslutet att låta Caroline Seger avstå presskonferensen. Beslutet meddelas under natten till onsdag.

Problem med ryggen

Lagkaptenen, som har haft problem med sin rygg inför VM, får vara kvar på hotellet i Deauville och förbereda sig för match. Istället kommer målvakten Hedvig Lindahl att flankera förbundskapten Peter Gerhardsson på matcharenans presskonferens.

Caroline Seger och Peter Gerhardsson på en av Sveriges presskonferenser.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Caroline Seger och Peter Gerhardsson på en av Sveriges presskonferenser.

– Det är på grund av att resan från där vi bor är något längre än vi först beräknat. Seger har gjort två presskonferenser och vi vill nu ge henne den tiden för återhämtning efter träning istället för att sitta i en bil i två timmar, meddelar Fredrik Madestam via sms.

Han påpekar att det inte tillstött problem för Caroline Seger, ryggproblematiken har inte förvärrats utan det medicinska teamet ser till den totala belastningen för lagkaptenen och bedömer det nya upplägget som värdefullt för henne.

Som Sportbladet berättat tidigare får lagen under VM inte träna på matcharenorna. Ingen annan av de svenska spelarna kommer att besöka Stade Océane dagen före match.

Det svenska laget genomför under förmiddagen ett träningspass i Deauville och när det drog igång deltog alla spelare.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.