Ajax överkörning – efter tre mål på 15 minuter

Publicerad 2022-09-07

Ajax har fått en succéstart på Champions League.

Den nederländska storklubben vann med 4–0 mot Rangers – efter tre snabba mål i den första halvleken.

– När laget spelar bra får individerna chansen att glänsa, säger Mohammed Kudus till Uefas hemsida.

De regerande Eredivise-mästarna Ajax har fått en kanonstart på Champions League-gruppspelet. Under onsdagskvällen kom skotska Rangers på besök till Johan Cruyff Arena, och gästerna fick en tuff start.

I den 17:e minuten tog Ajax ledningen genom Edson Álvarez som nickade in en hörna. Knappt 15 minuter senare gjorde Steven Berghuis 2–0, efter att hans skott styrts in i mål via Rangers-spelare.

Jublet från hemmapubliken hann knappt avta innan Mohammed Kudus dunkade in 3–0.

– Jag har jobbat mycket på mina avslut under träningarna, så det känns bra att jag fick visa upp det på match, säger Kudus till Uefas hemsida.

PLUS: CL-panelen: Så slutar gruppspelet

Drömmål blev bortdömt

I den andra halvleken skruvade Borna Barisic i Rangers in ett snyggt skott i bortre krysset, men målet blev bortdömt för offside.

Med drygt tio minuter kvar av matchen gjorde Steven Bergwijn 4–0 till Ajax, när han rundade Rangers målvakt Jon McLaughlin. Bergwijn skadade sig dock i samband med målet och han tvingades bryta direkt efter.

Några fler mål blev det inte, och därmed inleder Ajax med tre poäng i Champions League-gruppspelet.

– Det känns väldigt bra. Jag vill ge beröm till mina lagkamrater. När laget spelar bra får alla individer chansen att glänsa, säger Mohammed Kudus.

I samma grupp finns även Liverpool och Napoli. Det sistnämnda laget vann den första matchen med 4–1.

I den andra tidiga onsdagsmatchen i Champions League blev det också en storseger för Sporting borta mot de regerande Europa League-mästarna Eintracht Frankfurt. Efter en mållös första halvlek gjorde portugiserna både 1–0 och 2–0 inom loppet av två minuter. I den 82:a minuten gjorde Nuno Santos 3–0, vilket även blev slutresultatet.