Uppdaterad 2022-08-22 | Publicerad 2022-08-21

Edouard Mendy sover nog inte så gott inatt.

Målvakten bjöd på en supertavla när Leeds körde över Chelsea med 3–0.

– Den där är inte rolig att ha på sitt cv, säger Viaplays Pontus Kåmark.

De flesta förväntade sig nog att Chelsea skulle ta tre poäng borta mot Leeds i dag och redan efter 30 sekunder var Raheem Sterling nära att spräcka målnollan.

Men efter en dryg halvtimme så skulle Chelseamålvakten Edouard Mendy ställa till det och bjuda på en riktig tavla.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia

Thiago Silva slog hem bollen till 30-åringen som tog emot den men han strulade till det och Brenden Aaronson kunde påpassligt sno åt sig bollen och rulla in 1–0.

– Där ska bollen iväg såklart, det är en riktig tavla. En superblunder från Mendy, den där är inte rolig att ha på sitt cv, säger Viaplays expertkommentator Pontus Kåmark.

Blev överkörda

Och värre skulle det bli för Londonklubben när Rodrigo bara fyra minuter senare nickade in sitt fjärde mål för säsongen efter en frispark.

– Det är briljant av Leeds och Rodrigo, säger Kåmark.

I den andra halvleken blev det än värre för Chelsea när Leeds efter 69 minuter utökade när Jack Harrison tryckte in 3–0.

Med fem minuter kvar fick dessutom nyförvärvet Kalidou Koulibaly sitt andra gula och fick därmed också syna det röda.