Uppdaterad 2019-08-14 | Publicerad 2018-11-06

Inte en seger på sina fyra första matcher.

Och i måstematchen hemma mot Club Brügge fortsatte mardrömmen för Thierry Henry och hans Monaco.

Efter 24 minuter var man i underläge med 0–3 i matchen som slutade 0–4.

Det är två veckor sedan den franske anfallsstjärnan Thierry Henry klev in i sitt första huvudtränaruppdrag när han tog över efter Leonardo Jardim i Monaco.

Men det har inte varit någon smekmånad för Henry på nya jobbet.

Han inledde med en förlust borta mot Strasbourg, följde upp med två raka kryss mot Club Brügge och Dijon innan man återigen fick ge sig i Ligue 1 mot Reims.

Tvåmålsskytt inom fem minuter

I dag var tanken att det skulle vända i bottenmötet av grupp A när belgarna i Brügge gästade för ett returmöte. Och inledningsvis såg det ljust ut, Monaco skapade ett par chanser vid ställning 0–0. Men efter tolv minuter gick gästerna till första anfallet – och Hans Vanaken kunde sätta 0–1.

Samme Vanaken gjorde 0–2 från straffpunkten efter en handsbedömning fem minuter senare och när sedan Monaco lyfte upp lite ytterligare för att reducera kom Club Brügge med en ny omställning. Ruud Vormer spelade bollen till Wesley som klev in från vänster och vristsköt in 0–3 i bortre.

Ägaren gripen

Och Ligue 1-laget var aldrig nära att orka resa sig.

Matchen slutade 0–4 och tro det eller ej, men det var inte nog med elände för klubben på en dag.

I en redan skadedrabbad trupp klev kaptenen Kamil Glik klev av matchen med en förmodad bristning i baksida lår. Dessutom skakas klubben av att ägaren, ryske oligarken Dimtrij Rybololev, greps av fransk polis under dagen, misstänkt för korruption, skriver LeMonde.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se