Publicerad 2023-05-21

Dortmund har ligatiteln i egna händer inför den sista omgången.

Efter resultaten i den näst sista omgången passerar laget Bayern München i tabellen.

Laget slog under söndagen Augsburg med 3-0.

Bayern München har prenumererat på ligatitlar under de senaste tio åren. Men i år kan titelsviten vara slut. De tyske giganten förlorade under lördagen mot Leipzig med 3-1, samtidigt som Dortmund vann sin match och passerade Bayern i tabellen.

Det innebär att Dortmund nu har sin första ligatitel på elva år i egna händer.

Haller tvåmålsskytt

Inför den näst sista omgången ledde Bayern München ligan med en poäng, före Dortmund. Men efter att serieledarna förlorat sin match hade Dortmund chansen att passera i tabellen inför den sista omgången ifall man slog Augsburg.

Efter den första halvleken var det fortsatt mållöst, trots att Augsburgs Felix Uduokhai drog på sig ett rött kort i den 38:e matchminuten. Men i den andra halvleken skulle hemmalaget kapitulera på manövertaget.

Två mål från Sébastien Haller och ett från Julian Brandt senare hade laget säkrat en seger i den näst sista omgången, och därför klivit förbi Bayern i tabellen med två poäng.

Allt i egna händer

Nu har laget sin första ligatitel sedan säsongen 2011/2012 i egna händer. Vinner Dortmund sista matchen mot Mainz vinner de ligan. Skulle laget spela oavgjort eller förlora samtidigt som Bayern vinner sin sista match mot Köln vinner istället de rödklädda sin elfte raka ligatitel.