”Kan inte rusa in och ha ett fältsjukhus här om fyra veckor”

Djurgårdens tränare om skadeläget, truppen och guldchanserna

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården ställs mot Sirius i premiären på söndag. 

Men det är oklart om Astrit Ajdarevic kommer till spel. 

– No comments, säger tränaren Kim Bergstrand. 

Regerande mästarna hade hela truppen plats under dagens träning på Kaknäs, men om alla är aktuella i premiären mot Sirius vill tränaren Kim Bergstrand inte avslöja. 

– Det finns alltid någon som har lite skavanker men det är inget vi tänker skryta med. Vi tycker ändå att vi har ett hyfsat fysiskt läge, säger han. 

Astrit Ajdarevic, som har fått beröm av tränarna under försäsongen, har dragits med en känning en tid och körde på egen hand i slutet av träningen. Om han kan spela mot Sirius är oklart. 

– No comments. Vi håller på det. Vi har en del frågetecken. Men vi behöver inte stressa. Det kommer vara extremt tätt mellan matcherna så vi måste vara extremt noga med vad vi håller på med, säger Bergstrand och fortsätter: 

– Spelarna ligger i olika faser, hur länge de har tränat och allt det där. Vi måste ta hänsyn till det. Vi kan inte bara rusa in i det här och så är det ett fältsjukhus här om fyra veckor. 

Hur stor utmaning blir det tajta spelschemat? 

– Det blir en utmaning på många olika sätt. Det är väldigt svårt att vara långsiktig även om man vill vara det. Vinner du inte matcher kan du vara hur jävla långsiktig du vill. Man måste hitta en bra tajming i det kortsiktiga och långsiktiga.

”Har ett hål där”

Speciellt på mittbackspositionen är Djurgården sårbara sedan Marcus Danielson såldes till kinesiska Dalian. I dagsläget finns bara Jacob Une Larsson, Erik Berg och Alexander Abrahamsson som renodlade mittbackar. 

– Det har vi varit öppna med att vi har ett hål där. Men det går inte att bara rusa rakt ut och och plocka vem som helst heller. Vi är väldigt måna om vårt omklädningsrum och att gruppen ska må bra. Det kanske blir en kortsiktig lösning ändå. Vi har en pandemi som går mitt i det här att vi är lite tunna så vi kan få tre försvarsspelare sjuka helt plötsligt . Det skulle vara önskvärt att fylla det hålet, men gör vi inte det kommer vi lösa det också, säger Bergstrand. 

Hur ser du på era chanser att vinna i år igen? 

– Vi vet alla att det är väldigt svårt att försvara ett guld, men det är inte omöjligt. Djurgårdens målsättning har sedan vi kom hit varit att vara med och hota om Europaplatser, är man det kan man stå där som segrare.

”Hade gärna varit favoriter”

De regerande mästarna var inte tippade favoriter i fjol och inte heller i år är det många som tror att Djurgården får lyfta bucklan.

– De så kallade experterna måste göra sina tips. De har väl tippat Malmö de senaste tio åren och de har inte haft rätt alla gånger. 

Är det skönt, att flyga lite under radarn?

– Vi hade gärna varit favoriter. Det är inte dumt att vara det. Men vi går inte och bygger upp våra arbetsdagar på om vi är rankad sexa eller etta. Förra året var vi inte topprankade heller och vann så vi får se.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.