VM-spelaren utan kontrakt: ”Är lite gambling”

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

VM kan bli ett skyltfönster för ett par svenska spelare som är kontraktslösa.

Anfallaren Sofia Jakobsson för diskussioner om en förlängning med Montpellier, men är fortsatt öppen för nya utmaningar.

– Det är lite gambling, säger anfallaren.

Idag samlas det svenska VM-laget i Båstad. Detaljer ska slipas, formen ska byggas och teamet ska svetsas samman under en vecka.

Spelarna kommer till lägret med olika behov.

Vissa har matchat hårt i allsvenskan, andra har haft lugnare perioder efter avslutat ligaspel utomlands.

De har hållit igång formen med sina klubblag eller på andra sätt i svenska miljöer.

Merparten spelare får ett break från sina klubblag. För några spelare kan mästerskapet vara en språngbräda till en ny klubb.

”Sitter inte och oroar mig”

Försvarsgeneralen Linda Sembrants kontrakt med Montpellier går ut och 32-åringen är på väg mot en ny klubb. Enligt Sportbladets uppgifter finns det flera konkreta bud att ställning till.

Målvakten Hedvig Lindahl har spelat ut sitt kontrakt med Chelsea. Landslagsmålvakten vill fortsätta sin karriär på hög nivå utomlands. Så här sa hon nyligen till Sportbladet.

– Jag vet att jag inte kommer att nöja mig med vad som helst. Sen kanske det kommer att låta annorlunda när jag inte har några pengar på kontot... Då kanske jag tar vad som helst.

För anfallaren Sofia Jakobsson är framtiden också öppen. Sportbladet träffade den svenska landslagsspelaren nyligen i Montpellier och berättade hon om situationen.

– Jag sitter inte och oroar mig för om jag kommer att spela fotboll nästa år. Sen är det lite upp till mig själv vad jag känner och vad jag vill och det är inte så lätt. Det är längesedan jag satt i en sådan situation. Jag trivs jättebra här, samtidigt är jag 29 år och är det så att jag vill ha ett äventyr till?

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

”Lite gambling”

Sofia Jakobsson har nu kommit hem till Sverige för att ansluta till lägret i Båstad.

Den franska klubben, som hon framgångsrikt spelat för sedan 2014, vill förlänga kontraktet och diskussioner pågår. Men 29-åringen kan också välja att byta spår.

– Jag vet inte om det blir klart något nu, eller om jag väntar till VM. Jag är inte nära att skriva på för någon klubb, säger Sofia Jakobsson.

Hon medger att det finns både för- och nackdelar med att signa ett nytt kontrakt före VM.

– Det är lite gamling, säger hon.

Enligt Sportbladets uppgifter finns det intresse från andra klubbar i Frankrike och i England.

En sak är klar; spel i damallsvenskan blir det inte.

– Jag är inte redo att flytta hem. Så inget allsvenskt spel..., säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE