Maguire förlängningshjälte när United gick vidare

Publicerad 2020-06-27

Manchester United är vidare i FA-cupen.

Men det satt långt inne.

Det krävdes förlängning innan Harry Maguires 1–2-mål skickade United vidare från kvartsfinalen mot Norwich.

– Vi var inte på topp, säger matchhjälten till BBC.

När Odion Ighalo, vackert, halvvolleysköt in 0–1 efter 51 minuter så såg Manchester United ut att vara på väg mot semifinal i FA-cupen.

Och de skulle också till slut ta sig till den där semifinalen.

– Det var en svår match, vi fick slita hårt. Vi var inte på topp. Men ibland är det så i cupmatcher, och man måste hitta ett sätt att lösa det ändå. Vi lyckades med det och vi är vidare, säger Harry Maguire, som till slut skulle bli matchhjälte, till BBC.

Även om det dröjde, då hemmalaget (och Premier League-jumbon) Norwich skulle se till att gästerna fick kämpa extra länge och hårt för det.

Todd Cantwell hittade en kvittering på Ighalos 0–1-kasse med kvarten kvar. Och trots ett sent rött kort på schweizaren Timm Klose, så kunde Norwich hålla det oavgjorda resultatet och tvinga fram en förlängning.

Maguire hjälte

Och väl i förlängningen så såg Tim Krul, med ett flertalet fina räddningar, länge ut att ta det hela till straffar också.

Men med bara några minuter kvar av förlängningen, i minut 118 för att vara exakt, fick den nederländske målvakten och hans decimerade Norwich till slut ge vika.

Anthony Martial petade fram bollen i en öppen yta, omringad av överspelade Norwichförsvarare. Där stod en Unitedförsvarare, Harry Maguire, och tåade in 1–2.

– Där har ni cupfotboll. Matchen var inte ett spektakel direkt. Men vi är vidare, och det är det viktigaste, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer till BBC efter matchen.