Paulo Dybala frälste Juventus

Publicerad 2019-10-22

Hur sätter man stopp för ett ryskt ånglok?

Testa använda en påpasslig och skicklig liten argentinare.

Paulo Dybalas dubbla mål frälste Juventus i hemmasegern med 2–1 mot Lokomotiv Moskva.

Juventus har inlett Champions Leagues gruppspel med en seger mot Bayer Leverkusen och ett kryss mot Atlético Madrid.

Det var nog ytterst få som trodde att första förlusten skulle komma mot Lokomotiv Moskva i den tredje gruppspelsomgången.

Men det såg den länge ut att göra.

Knappa halvtimmen av matchen hade gått när Aleksej Mirantjuk lyckades tråckla fram bollen till Joao Mario efter slarvigt Juventusförsvar. Mario sköt, Szczesny räddade, och vid returen stod Mirantjuk. Denna gång helt ostörd. Ett välplacerat avslut senare var ett 0–1-mål på Allianz Stadium i Turin ett faktum.

Ryktades bort

Där och då kändes det ändå som att det bara var en tidsfråga innan en vändning skulle fullbordas.

Men klockan tickade. Chanserna brändes. Och tåget såg mer och mer ut att ha gått för ”den gamla damen”.

Eller ja, tills Paulo Dybala tog rollen som frälsare.

Den argentinske anfallaren ryktades friskt vara på väg bort under sommaren på grund av den tuffa konkurrensen i Juventusanfallet. Med facit i hand är nog Turinlaget glada att han aldrig blev såld.

Kopplat greppet

1–1-målet i minut 77 var en delikatess när Dybala, med vänsterfoten, curlade in bollen förbi en stillastående Lokomotivmålvakt från straffområdeskanten.

2–1-målet i minut 79 satte han efter att påpassligt ha petat in en retur på ett långskott.

– Det var bra av oss att inte tappa huvudena, utan att vi höll oss tålmodiga och flyttade bollen. Vi kände hela tiden att det var självklart att matchen kunde vändas, men den riktiga oron var över att vi kunde få panik. Vi hade 28 skott på mål, säger tränare Maurizio Sarri matchen enligt Footballitalia.

Segern innebär att Juventus och Atlético Madrid (som slog Bayer Leverkusen med 1–0 tidigare under kvällen) har kopplat rejält grepp om de två åttondelsfinalsgivande platserna i sin grupp. Båda står på sju poäng efter tre spelade omgångar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se