Wayne Rooney gripen i december

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Wayne Rooney greps av polis i december efter förargelseväckande beteende.

Engelsmannen uppges ha varit full samt svurit på en flygplats i Washington.

Enligt spelarens talesperson tog han sömnpiller med alkohol och ”blev yr”.

Händelsen ska ha inträffat den 16 december 2018.

Enligt amerikansk samt brittisk media ska då fotbollsspelaren ha varit uppenbart påverkad samt svurit på en flygplats i Washington. Han uppges ha blivit omhändertagen av amerikanska myndigheter på plats.

Rooney skulle först höras den 24 januari, något som sedan ställdes in. Konsekvensen av hans agerande blev i stället en bot på 250 kronor.

Klubben kommenterar

Senare under söndagen uttalade sig spelarens kubb DC United:

”Vi är medvetna om nyhetsrapporterna som indikerar att Wayne Rooney greps i december. Vi förstår att det finns ett intresse från media kring det här men anser att det är ett privat ärende gällande Wayne som DC United kommer hantera internt. Vi kommenterar inte saken ytterligare.”

Därefter lämnade även Rooneys talesperson en förklaring till vad som hade hänt. Enligt ett pressmeddelande som AP fått ta del av hade spelaren varit yr på grund av sömntabletter som han hade tagit tillsammans med alkohol ombord planet.

”Wayne Rooney greps och hölls kvar på Dulles flygplats efter en lång flight från Saudiarabien där han hade tillbringat dagen i jobbsyfte” skriver talespersonen.

Greps för rattfylla

Det är inte första gången som engelsmannen hamnar i klammeri med rättvisan. I augusti 2017 greps han i sitt hemland misstänkt för rattfylleri och erkände senare under rättegången.

– Jag hade druckit några stycken drinkar, sa Rooney som dömdes till 120 timmars samhällstjänst samt indraget körkort i två år.

Enligt polisen blåste Wayne Rooney då tre gånger över den tillåtna gränsen (som i Storbritannien ligger på 0,8 promille).

Foto: Jacquelyn Martin / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.