Andreas Granqvist är på jakt efter formen i hopp om en plats i EM-truppen.

Men mot Jönköping Södra tvingades mittbacken kliva av redan i paus.

– Det är inget allvarligt, säger mittbacken till Helsingborgs Dagblad.

Landslagets och Helsingborgs mittback Andreas Granqvist har en lång skadefylld tid bakom sig.

Efter att bara spelat 54 minuters tävlingsfotboll under 2020 på grund av en ljumskskada startade Andreas Granqvist på tisdag kväll sin tredje match i rad för Helsingborgs IF i superettan. 36-åringen jagar formen i hopp om – bortsett från uppdraget i sitt klubblag – ta en plats i den svenska EM-truppen som presenteras den 18 maj. Men landslagsveteranen tvingades kliva av i pausvila.

Bytet var inte planerat och Andreas Granqvist behöver speltid. Den 18 maj ska Janne Andersson presentera landslagstruppen till EM och blågults lagkapten vill gärna vara med.

Efter matchen mot Jönköping gav han dock själv lugnande besked till Helsingborgs Dagblad.

– Det är okej. Jag kände efter matchen mot Örgryte att när vi bytt underlag har jag fått en liten vridning i ländryggen. Jag var och träffade en kiropraktor veckan som gick och har jobbat med en för att få den bra, säger han.

Bytet var en säkerhetsåtgärd, påpekar han.

– Det är en lång säsong. Det är inget allvarligt. Det är inget med ljumskarna.

Från bänken fick ”Granen” se en fortsatt mållös match som slutade 0–0 efter ett par fina målvaktsingripande från båda lag.

Jönköping präglade matchbilden mest i första halvlek, men den blev mållös. I andra fick gästerna en frispark som ställde till det. En snabb reflex från målvakten Frank Pettersson löste det läget.

I matchens absoluta slutskede hade Jönköping ett friläge men avslutet från Perparim Beqaj tog inhoppande målvakten Kalle Joelsson, som ersatte fotskadade Anders Lindegaard.