Barcelona vann – två 17-åringar gjorde mål

Uppdaterad 2020-10-21 | Publicerad 2020-10-20

Supertalangen Ansu Fati, 17, briljerade med både mål och assist.

Champions League-debuterande Pedri, 17, blev inbytt och fick också visa upp sig med ett mål.

Det var en enkel seger att plocka hem, med 5–1 mot Ferencvarosi.

Lionel Messi fixade en straff som han själv satte i matchen mellan Barcelona och Ferencvarosi. Därmed har argentinaren gjort mål i 16 raka Champions League-säsonger. Men detta var inte Messis match. Det var talangernas match, och till slut blev det hela 5–1.

Barcelonas supertalang Ansu Fati passade på att högprestera. 17-åringen kom till flera avslut tidigt i matchen, varav ett utkrävde en fin räddning för Ferencvarosis målvakt Denes Dibusz.

Skarvmål och läcker assist

Innan första halvlek var slut gick bollen också i mål. Efter att Fati själv släppt bollen bakåt till Frenkie De Jong tog han ett par viktiga steg framåt. När De Jong sedan chippade bollen mot mål stod Fati precis rättplacerad för att kunna skarva in den.

– Det är tack vare mina lagkamrater, som gör det enkelt för mig. Det var en fantastisk passning från Frenkie, jag behövde bara trycka till den, säger Fati till Mundo Deportivo efter matchen.

Det var också samma 17-åring som stod för en läcker assist, när han klackade bollen till Philippe Coutinho i straffområdet. Därifrån var det enkelt att skjuta in bollen vid den främre stolpen.

Märktes inte att de var färre

I 63:e minuten fick en annan 17-åring chansen. Pedri debuterade i Champions League och efter knappt tio minuter på plan gjorde han Barcelonas fjärde mål för kvällen.

Trots att Gerard Piqué orsakade en straff och blev utvisad med nästan en halvtimme kvar att spela kändes det som en enkel seger för Barcelona. Det märktes inte ens att de hade färre man på plan.

– Det var en skön seger. Vi inleder med 5–1 och en skön seger så nu är det bara att fortsätta, säger Fati.

Barcelona leder nu gruppen, med två mål bättre målskillnad än Juventus på samma poäng. Det ger också Dynamo Kiev tredjeplatsen, då de har bättre målskillnad än Ferencvarosi.