Sergio Agüeros märkliga miss kan ha kostat titelfirande

Uppdaterad 2021-05-09 | Publicerad 2021-05-08

Sergio Agüero hade chans att säkra ligatiteln för Manchester City på hemmaplan.

Då chippade han en lös straff – rakt i famnen på Chelsea-målvakten Edouard Mendy och fick sedan se matchen vända.

”Jag vill be om ursäkt till laget, och fansen för att jag missade straffen”, skriver en ångerfull Agüero på Twitter.

Det var ett par minuter som såg ut att till slut definitivt säkra Manchester Citys ligatitel. Först satte Raheem Sterling 1–0 i 44:e minuten och bara minuten senare fick City straff efter att Billy Gilmour gjort ner Gabriel Jesus.

Sergio Agüero klev fram och chippade en lös boll som Edouard Mendy enkelt kunde rädda.

– Den är så lös att Mendy hinner gå fel, sätta sig, studera bollen ett tag och sedan resa sig och ta bollen. Den är svagt utförd och kronan på verket på en märkligt inverterad Agüero-halvlek. För bra är han inte, säger Erik Niva i Viaplay.

Efter matchen gick Agüero ut och bad om ursäkt för straffen.

”Jag vill be om ursäkt till laget och fansen för att jag missade straffen. Det var ett dåligt beslut och jag tar fullt ansvar för det”, skriver han.

”Är helt sjukt”

City behövde tre poäng för att få korka upp titelskumpan men i stället fick Chelsea luft under vingarna och tog över matchen i andra halvlek.

I 63:e minuten kom också kvitteringen från Hakim Ziyech och sedan hade Chelsea faktiskt två ytterligare bollar i mål som, korrekt, dömdes bort för offside.

City hade också bud på en straff till i slutminuterna men Sterling fick ingen elvametare när Kurt Zuoma gick i närkamp med Cityanfallaren.

– Det är helt sjukt. Mer straff än i första halvlek, säger Bojan Djordjic.

– Jag förstår inte hur det inte är straff, jag trodde VAR var här för att hjälpa till, säger Raheem Sterling.

Tre chanser att vinna utan att spela

I stället fullbordade Chelsea vändningen i matchens sista minut när Timo Werner hittade Marcos Alonso som direktsköt in 2–1.

– Vilken insats vi gör i andra halvlek, vi gav nästan bort det sista fem i första halvlek men jag är imponerad av reaktionen. Vi förtjänade att vinna, säger Thomas Tuchel.

I stället får de ljusblå se lokalrivalen Manchester United spela tre matcher på fem dagar innan de själva ska in i elden igen. Tappar United tre poäng där är City mästare. Närmast väntar Aston Villa för United i morgon.

Chelsea stärker greppet om CL-platsen. Och kanske fick man ett litet övertag inför lagens möte i CL-finalen.

Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea

Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal

Champions League-final 2021 (damer): Allt inför Barcelona–Chelsea