”Lindelöf levererar UFC-tackling”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Victor Lindelöfs insats mot Real Sociedad får rubriker och Cesc Fabregas tokhyllar 19-årige Bukayo Saka.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Lindelöf varnas efter satsningen.
Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN
Lindelöf varnas efter satsningen.

DAGENS SNACKIS

Det blev inga mål i returmötet mellan Manchester United och Real Sociedad (därmed tog sig United vidare efter totalt 4–0). Både Victor Lindelöf och Alexander Isak startade matchen och den förstnämnde förhindrade att den svenske anfallaren rullade in ett tidigt ledningsmål för La Real. Däremot skedde den riktiga snackisen efter att Isak hade lämnat planen.

United-spelaren Axel Tuanzebe fick en fullträff bortdömd sedan Victor Lindelöf hade flugit in i motståndaren Jon Bautistas ansikte med knäet. Den storyn drar The Sun stort på och menar att aktionen hör hemma inom UFC eller annan kampsport. Lindelöf försvarades av numera tv-experten Paul Scholes (BT:s sändningar) efter matchen som ansåg att det inte gjordes med intention av svensken och att det efterföljande målet således borde ha godkänts.

Mittbackskampen fortsätter annars för lokaltidningarna i Manchester. Lindelöf tilldelas en sexa på en tiogradig skala för sin insats, där knäet på Bautista verkar dra ned helhetsbetyget något. Eric Bailly, svenskens utmanare i den ordinarie startelvan, lyfts fram som en av matchens bästa spelare (en sjua av tio).

DAGENS HYLLNING

Efter ett rafflande drama mot Benfica lyckades Arsenal till slut krångla sig vidare i Europa League. En av matchens starkast lysande stjärnor var Bukayo Saka med sina två assists i 3–2-segern. Det ansåg även Cesc Fabregas som tog till Twitter efter slutsignal för att hylla 19-åringen: ”Saka är en oerhört bra spelare. Så mogen och intelligent trots sin ålder. Någon som kan förändra matcher.”

DAGENS CITAT

”Det är mitt ansvar. Jag tar ut laget och det fungerade inte så väl som jag hade hoppats”, – Brendan Rodgers efter Leicesters snöpliga uttåg ur Europa League efter 0–2 mot Sparta Prag. Managern tillägger att motståndarna förtjänade att gå vidare.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe

DAGENS AVSLÖJANDE

Premier League-domare betalar för sina misstag, bokstavligt talat. Det är Daily Mail som rapporterar att den engelska ligan kontrollerar sina anställda mycket närmare än man gör i många andra ligor. Varenda felaktigt beslut registreras (till och med felaktiga inkast osv) och dras sedan av på bonusen i slutet av säsongen. En årslön för en domare i Premier League ligger på 110 000–120 000 pund, exklusive bonusen som kan sträcka sig upp till 50 000 pund beroende på hur bra denne gör ifrån sig. Tidningen skriver också att domare känner sig pressade då de uppmanas att använda monitorn eftersom det indikerar att VAR-rummet anser att ett domslut behövs ändras.

DAGENS GLÄDJEBESKED

James Maddison ger inte upp hoppet om att få ha en nyckelroll i Leicester under våren. Mittfältaren har haft problem med ena höften under en längre tid och genomgick en operation så sent som förra sommaren. Engelsmannen lär missa helgens möte med Arsenal men drömmen om ett EM-slutspel lever än.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.