Riddersholm tar över IFK Norrköping

Glen Riddersholm blir nu ny huvudtränare för IFK Norrköping.

Den tidigare danske mästartränaren ansluter från belgiska KRC Genk.

– Det är fantastiskt, säger han.

Det är cirka en månad sedan Rikard Norling sparkades från IFK Norrköping.

Nu har klubben gjort klart med ny huvudtränare.

Det är den danske mästartränaren Glen Riddersholm som tar över ”Peking”.

– Det är fantastiskt för mig. Det har varit en lång process. Här har man verkligen satsat på att vilja jobba med en långsiktig plan och en klar strategi, säger han.

Han kommer senast från belgiska KRC Genk där han varit assisterande tränare men har tidigare även varit tränare i klubbar som Sönderjyske, Århus och FC Midtjylland, där han tog laget till seger i den danska ligan säsongen 2014/15.

– Det är inte ett one man show att vara chefstränare. Det handlar om att komma in förstå, och bli en del av en stad. Norrköping är en idrottsstad. Jag kommer också från en stad där jag växt upp med att arbeta hårt. Det har kännetecknat hela min karriär.

Under lagets två senaste matcher fanns Riddersholm på plats för att kolla på laget.

– Jag är mycket imponerad över hur supportrarna har funnits där för laget. Det värdesätter jag högt, speciellt hur laget fick stöttning efter matchen mot Göteborg, säger han till klubbens hemsida.

”Pratade med Eriksen”

Glen Riddersholm har tidigare tränat den danske storstjärnan Christian Eriksen i Danmarks U17-landslag.

När han på presskonferensen fick frågan om det också kunde väntas några danska stjärnförstärkningar på spelarfronten så sade han skämtsamt:

– Jag pratade ju med Christian Eriksen som jag tränat. Men Manchester United hann ju före där. Vi får gå för honom i nästa fönster i stället.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.