Publicerad 2021-11-14

Stormöte i WSL.

Då gick Chelsea ut och körde över Manchester City.

Magdalena Eriksson var en av målskyttarna i 4–0-segern.

Det var dubbelt svenskt på planen i söndagens toppmöte. Filippa Angeldahl startade för hemmalaget, medan Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson ledde försvaret hos gästerna.

Och det var inget snack om saken den här eftermiddagen.

Jessie Fleming gav Chelsea ledningen redan efter två minuter och på tilläggstid i första utökade Samantha Kerr till 2–0.

Magdalena Eriksson jublar efter målet mot Manchester City.

En poäng från Arsenal

I andra halvlek stängde sedan London-klubben butiken snabbt. Francesca Kirby gjorde 3–0 i minut 52 och bara tre minuter senare kom matchens sista mål, signerat Magdalena Eriksson som nådde högst på en hörna.

– Vilken seger, jag är verkligen stolt över tjejerna i dag – och tack till alla tillresta fans, ni var fantastiska som vanligt, säger Eriksson i ett klipp på klubbens Twitter.

4–0-segern gör att Chelsea fortsatt är tvåa i tabellen, en poäng bakom Arsenal. City är tabellåtta, hela elva poäng bakom dagens motståndare.