Bielsa: ”Det vi har gjort är inte olagligt”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcelo Bielsa kallade till en extrainsatt presskonferens efter ”spiongate”.

Sedan erkände Leedstränaren att han spionerat på alla motståndare den här säsongen.

– Det vi har gjort är inte olagligt, säger Bielsa.

Det var under torsdagen som polis tillkallades till Derbys träningsanläggning efter att ”en främmande man betett sig misstänkt”. Det visade sig vara en anställd i Leeds som Derby skulle möta under fredagen. 

Leedstränaren Marcelo Bielsa bekräftade sedan att så var fallet. 

– Det är korrekt att det var någon från Leeds United. Jag är ansvarig. Det spelar ingen roll om det här är tillåtet eller inte, rätt eller fel... För mig räcker det med att Frank Lampard och Derby inte tycker att jag handlade rätt för att jag ska förstå det, sa han och fortsatte: 

– I går hade jag ett samtal med Frank Lampard och han sa att jag inte respekterade fair play-reglerna. Jag har en annan syn på det men det viktigaste är vad Frank Lampard och Derby tycker.

”Redan första april?”

Ligaorganisationen EFL meddelade under gårdagen att en utredning startats efter ”spion-gate”. På onsdagen kallade Bielsa till en extrainsatt presskonferens. Det fick fansen att oroa sig för att tränaren skulle avgå. 

Men inte Pontus Jansson. Efter att en reporter på sajten ”Onefootball” twittrat att de hade uppgifter om att Bielsa skulle avgå svarade svensken ”Haha, redan första april på ert kontor?”.

Och Jansson hade rätt. Bielsa kallade till presskonferensen för att förklara sig och svara på alla frågor innan morgondagens ordinarie presskonferens där han vill fokusera på kommande match.

Måste anpassa sig till regelerna

– Jag har studerat alla vi har spelat mot och tittat på alla våra motståndares träningar innan vi spelat mot dem. Många har fördömt det och sagt att det var omoraliskt och inte fair play, sagt att det är fusk, många tränare och tidigare spelare tyckte inte att mitt beteende var respektfullt, säger Bielsa och fortsätter:

– Om du observerar något utan tillåtelse av den inblandade personer kan vi självklart kalla det spioneri. Jag kan inte säga att det är rätt, men jag ska försöka förklara att jag inte hade dåliga intentioner. 

Tränaren säger också att han måste anpassa sig till reglerna och vanorna i engelsk fotboll.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE