Halvtomt Friends: ”Det är trist”

Av: Fredrik Jönsson, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Friends Arena blir inte ens halvtomt.

Då riktar landslagsspelarna kritik mot biljettpriserna och den sena matchtiden mot Turkiet.

– Kvart i nio på en måndagskväll? Det passar inte svenska fans. Det är trist att förbundet inte har något att säga till om gällande matchtider, säger Sebastian Larsson.

Drygt 20 000 biljetter sålda. Sverige-Turkiet på måndag blir ingen folkfest när svenskarna går in i Nations League. Spelarna är bekymrade över publiksiffran – och riktar specifik mot arrangemanget: de dyra biljetterna och den sena matchtiden.

”Blir dyrt för en familj”

Isaac Kiese Thelin är en som reagerat.

– Jag förstår att det blir dyrt för en familj att kolla på matcherna. De håller på och funderar om man ska göra det billigare i framtiden. Kan man göra det billigt och få mycket folk till matcherna så vore det perfekt, säger Isaac Kiese Thelin och fortsätter:

– Det betyder mycket när det kommer många människor. Man känner sig stolt då och jag hoppas att folk sluter upp i framtiden. Det är stor skillnad om arenan är halvtom eller fullsatt. Men vi är proffsiga och kommer alltid att ge allt.

”Förstår att det inte går att trycka ut biljetter”

Rutinerade Sebastian Larsson är enig med sin lagkamrat:

– Man vill alltid att det ska vara fullsatt. Men det finns olika saker som gör att man har en förståelse varför det blir svårt att trycka ut biljetter just till den här matchen.

Larsson: ”Passar inte svenska fans”

Som vaddå?

– Matchen spelas kvart i nio en måndagskväll. Då är det svårt för barnfamiljer. Matchen slutar runt elva på kvällen och så är det skola och jobb dagen efter. Det är tråkigt att matchen läggs på den tiden och att man inte har något att säga till om när Uefa bestämmer, säger Larsson och fortsätter:

– Det passar inte svenska fans att gå på den här matchen. Och så är det väldigt dyra biljetter. Sånt påverkar och det får man ha förståelse för.

1 av 2 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.