Isak inbytt matchvinnare

Publicerad 2020-07-02

Två minuter på planen.

Sedan slog Alexander Isak till och frälste sitt Real Sociedad.

Alexander Isak blev stor matchhjälte för Real Sociedad. Den svenske landslagsanfallaren blev inbytt i 82:a minuten, och i den 84:e minuten – vid ställningen 1–1 hemma mot Espanyol – fick han ett läge på halvvolley och med vänstern dundrade Isak in 2–1.

Detta i en match där svenskens lag låg under redan efter tio minuter när David Lopez nickade in öppningsmålet. Kvitteringen ordnade Willian José när han styrde in Mikel Oyarzabals låga inlägg.

Isaks Sociedad har haft stora problem sedan omstarten, först oavgjort mot Osasuna och sedan fyra raka förluster. Men laget tog nu första trepoängaren sedan La Liga återupptogs.

19-årige Isak har gjort åtta mål under sin debutsäsong i högsta ligan i Spanien, hans Real Sociedad ligger sjua med fem omgångar kvar att spela – en position som ger Europa League-kvalspel näst