Calgary vände tremålsunderläge till vinst

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Calgary hämtade ikapp ett tremålsunderläge mot Nashville, tog matchen till förlängning och lyckades sätta avgörande 6–5 med bara sekunden kvar.

– Jag hade tur att den gick in, sa Calgarys matchhjälte Matthew Tkachuk.

Hemmalaget Nashville hade inledningsvis bra grepp om matchen och ledde över Calgary med 4–1 inför den tredje perioden. Då hade Calle Järnkrok gjorde två av hemmalagets mål i numerärt underläge.

– Calle är en rörlig spelare, han kan spela i powerplay, i boxplay och i numerärt underläge. Han kan spela i vilken kedja som helst, så det har börjat bra för honom, säger Nashville-tränaren Peter Laviolette till Fox Sports.

Bara en gång tidigare har en Nashville-spelare gjort två mål i numerärt underläge i samma match – Scott Nichol 2008.

Mardrömsperiod

Men i tredje perioden utvecklades halloween-kvällens match till en riktig mardröm för Nashville.

Ett piggt Calgary gjorde tre mål, av Rasmus Andersson, Elias Lindholm och Alan Quine, och ställningen var plötsligt kvitterad. Det var också Elias Lindholms mål nummer 100 i NHL.

I slutminuterna lyckades Nashville på nytt ta ledningen, men med klockan på 19.21 kvitterade Calgarys Matthew Tkachuk och matchen gick till förlängning.

Och i förlängningen hade Tkachuk åter marginalerna på sin sida – med bara sekunden kvar av speltiden satte han den avgörande pucken och slutresultatet skrivs 6–5 till Calgary.

– Jag hade tur att den gick in. Jag visste att det var väldigt lite tid kvar på klockan. Mycket lite, ett par sekunder. Jag hann inte få pucken till min forehand. Så att det här var typ min sista utväg. Och det gick in, vilket var härligt, säger Calgarys matchhjälte Tkachuk efter matchen.

Synd om Rinne

– Vi är ett erfaret gäng, det här ska inte hända. Jag tycker synd om "Pecks" (målvakten Pekka Rinne) som fick en störtsjö skott mot sig, säger tvåmålsskytten Austin Watson till Fox Sports apropå Nashvilles försvarsspel i tredje perioden.

Watson noteras även för assist till Calle Järnkroks båda mål, och under matchen meddelades att Watson har skrivit på ett treårskontrakt med Nashville, värt 4,5 miljoner dollar.

Hemmalagets Filip Forsberg, som på grund av en skada inte hade spelat på sex matcher, var åter på isen, men noterades inte för några poäng.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.