Publicerad 2020-08-15

Manchester City är illa ute i Champions League.

Lyon leder kvartsfinalen med drygt tio minuter kvar att spela.

Man kan tycka att engelsmännen borde haft lite extra koll på Maxwel Cornet denna kväll. 23-åringen har nämligen en sanslös förmåga att näta mot just Manchester City.

När lagen spelade i samma grupp säsongen 2018/19 gjorde han tre av Lyons fyra mål mot den engelska jätten. Och i kväll hände det igen.

VAR-kollades

24 minuter in i den direkt avgörande kvartsfinalen chockade han Pep Guardiolas gäng genom att pricka in 1–0 till Lyon. Detta sedan City-keepern Ederson hamnat på ”mellis” och missbedömt en utrusning.

I ett första skede misstänkte domarteamet att Cornets lagkamrat Toko Ekambi var offside i upprinnelsen till målet, men efter VAR-kontroll konstaterade man att så inte var fallet.

De Bruyne målskytt

I början av andra halvlek hade City fortsatt svårt att skapa heta målchanser, men i den 70:e minuten kom det så förlösande kvitteringsmålet. Assistkungen Kevin De Bruyne placerade in 1–1 – framspelas av målkungen Raheem Sterling.

Men City-glädjen blev kortvarig, för i den 79:e gav Moussa Dembele Lyon ledningen igen. Även det målet godkändes först efter VAR-granskning.