Dani Alves gjorde mål och blev utvisad när Barcelona vann kaosmatch

Uppdaterad 2022-02-07 | Publicerad 2022-02-06

Dani Alves var den tydliga antagonisten när Barcelona på söndagen tog emot Atletico Madrid.

38-åringen gjorde sitt första ligamål i Barca-tröjan på nio år – och visades ut 20 minuter senare efter en elak stämpling.

Pierre-Emerick Aubameyang fick debutera och Jordi Alba stod för ett drömmål när Barcelona vann med 4–2.

Publiken på Camp Nou bjöds på en holmgång under söndagen.

Sex mål, ett rött kort och en Barca-seger senare var man knappast besvikna.

Dani Alves spelade huvudrollen när hemmalaget vann en kaosartad matchen med 4–2.

– Det är aldrig bra att släppa in två mål när man vinner, men vi får gå vidare från det, säger Jordi Alba till AS.

17-åringen målskytt på nick

Mötet rivstartade och redan efter 10 minuter var ställningen 1–1 efter mål av Yannick Carrasco och ett sällan skådat drömmål av Jordi Alba.

Barca-backen klippte till på volley och hittade det bortre krysset bakom en chanslös Jan Oblak.

17-åringen Gavi gav sedan hemmalaget ledningen framför en lyrisk Camp Nou-publik.

Innan halvleken var slut hade Ronald Araujo utökat till 3–1, och segern såg ut att vara säkrad. Men Dani Alves hade andra tankar.

Dani Alves fick rött kort i andra halvlek

Mål, assist och rött kort

38-åringen, som i december återvände till klubben han lämnade 2016, gjorde 4–1 fem minuter efter pausvilan – hans första ligamål sedan 2013.

Men drygt 20 minuter senare delade han ut en elak stämpling på en Atletico-spelare, och efter en VAR-granskning visades han ut.

Atletico Madrid reducerade till 4–2 genom Barca-profilen Luis Suarez, men kom inte närmare än så.

Pierre-Emerick Aubameyang, värvad från Arsenal i förra veckan, fick hoppa in och göra sina första minuter i den blå-röda tröjan.

Segern gör att Barcelona kliver förbi Atletico i tabellen, och innehar nu den sista Champions League-plats.