Publicerad 2022-04-21

HELSINGBORG. Helsingborg tog första segern och 1–0-besegrade Elfsborg.

Boråslaget fick fler smällar. Domarteamet missade en armbåge från HIF:s Assad Al Hamlawi mot Simon Strand.

– Domaren bad om ursäkt i halvtid för att de inte hade sett den, säger Strand.

Taha Ali i en ny mer central utgångsposition gav hemmalaget ledningen i den 25:e minuten.

Men i paussnacket hos sändande Discovery var det en annan situation som hamnade i fokus.

Simon Strand träffades rakt i bakhuvudet av en armbåge från Assad Al Hamlawi, men domarteamet med Andreas Ekberg och assisterande i närheten av situationen missade situationen helt.

”Solklart rött”

I halvtidsintervjun vädrade Strand sin besvikelse.

– Han svingar i bakhuvudet på mig. Synd att ingen ser det. Pinsamt, säger han.

Experten Anders Andersson menade att Al Hamlawi skulle vara glad över att få vara kvar på planen.

– När man ser reprisen så är det ett solkart rött kort och utvisning. Det är ingen snygg armbåge alls, säger Andersson.

Förmodade topplaget Elfsborg kunde räddat en poäng i den andra halvleken men på André Römers straff gjorde hemmamålvakten Kalle Joelsson en fin räddning.

Helsingborg kunde sedan hålla undan och vinna med 1–0, nykomlingens första seger och poäng i årets allsvenska.

Simon Strand skyllde inte förlusten på det uteblivna röda kortet som kunde gett Elfsborg spel med en man mer en stor del av matchen. Men Elfsborgbacken tyckte det var bra av domaren Andreas Ekberg att erkänna sitt misstag.

Uppskattar ursäkten

– Han (domaren Andreas Ekberg) bad om ursäkt i halvtid för att de inte hade sett den. Det var det han sa.

– Det tycker jag är ärligt. Ibland missar man. Det är respekt att han kommer och säger det så.