Fiasko för Liverpool – mästarna utslagna ur FA-cupen

Publicerad 2023-01-29

Liverpool är utslagna ur FA-cupen.

De regerande mästarna förlorade bortamötet med Brighton med 2–1 – efter ett sent klassmål av Kaoru Mitoma.

Med bara en seger på de fem senaste matcherna var pressen stor på Liverpool när man gästade Brighton i den fjärde omgången av FA-cupen.

Och inte blev den mindre efter dagens uttåg ur FA-cupen.

”Bogey-team”

För drygt två veckor sedan blev Liverpool utspelade av just Brighton. Även denna gång slutade det med förlust. Även som Liverpool tog ledningen genom Harvey Elliott, 19, så vände hemmalaget.

Lewis Dunk kvitterade i slutet på den första halvleken och matchen avgjordes i slutminuterna.

Succéspelaren Kaoru Mitoma, 25, blev stor matchhjälte när han i den 92:a minuten satte 2–1 med ett skickligt avslut. Ett mål som fick publiken att fira vilt.

”Inte i närheten”

En tung förlust för Liverpool konstaterar ytterbacken Andy Robertson.

– Vi är inte i närheten av att vara bra nog den här säsongen. Det är en besvikelse, det är svårt att acceptera, säger han till ITV.

Det är tredje matchen mellan lagen denna säsong, och Brighton har två segrar och ett kryss.