Rosengård överlägset – vann klart mot Växjö

Rosengård städade enkelt av Växjö.

– Vi gör en väldigt bra match, säger Nathalie Björn.

Det var toppen mot botten när Rosengård tog emot Växjö på torsdagen. Inför avspark tackades trion Anna Anvegård, Nathalie Björn och Glódis Perla Viggósdóttir av – som alla kommer spela för en ny klubbadress efter OS-uppehållet.

För kvällens match var ju just det, den sista innan OS-uppehållet.

Och Rosengård gjorde som de gjort borsett från två kryss den här säsongen – de vann.

Olivia Schough gjorde 1–0 redan efter 2 minuters spel, fint framspelad av Anvegård. Samma Anvegård utökade sedan ledningen i minut 9 efter slarvigt spel av bortalaget.

Innan pausvisslan ljöd kom även trean. Schough slog inlägget och inne i boxen fanns Björn som skickade in lädret i nätmaskorna.

”Jag blev så förvånad”

Caroline Seger gjorde 4–0 på hörna, i början av den andra halvleken, innan Stefanie Sanders punkterade tillställningen när hon gjorde 5–0 på tilläggstid.

– Jag tycker vi gör en väldigt bra match, jag tycker vi spelar en väldigt bra fotboll, låter bollen gå, är väldigt noggranna i vårt återövringsspel och ger dem i princip ingenting, säger Björn – som även blev målskytt i sin sista match.

– Det hör inte till vanligheterna, jag blir lika chockad varje gång. Bollen kom till mig och jag fick någon jävla konstspark in i mål, men den satt och jag blev så förvånad.

Rosengård har ännu inte förlorat i årets damallsvenska och toppar tabellen med 32 poäng, 6 poäng före Häcken.

För Växjö ser det mörkare ut. Smålänningarna är jumbo och har bara tagit 3 pinnar så här långt.