”Man måste få honom frustrerad”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sverige lyckades inte stoppa Cristiano Ronaldo senast. 

Frågan är hur Blågult ska lyckas på onsdag? 

– Det finns ingen som kan stoppa honom, säger Dejan Kulusevski. 

Dejan Kulusevski har tagit plats i Juventus och gjorde mål redan i första matchen. På onsdag ställs han dock mot lagkamraten Cristiano Ronaldo när Sverige återigen möter Portugal i Nations League. 

– Vi har pratat om matchen och jag har skojat med honom lite. Jag har sagt att de kommer få det tufft. Han var imponerad av oss första matchen och tyckte vi spelade bra. Det ska bli kul att möta honom när jag lärt känna honom lite mer, säger Kulusevski.

”Avgör allt på egen hand”

Sverige lyckades inget vidare med att stoppa Ronaldo i det första mötet. Superstjärnan sänkte Sverige med två mål i 2–0-segern på Friends Arena.

Enligt Kulusevski är det ingen som stoppar Ronaldo på Juventus träningar heller. 

– Det finns ingen som kan stoppa honom. Om han har en bra dag avgör han allt på egen hand. Vi lyckades inte stoppa honom förra matchen, men vi får en ny chans på onsdag, säger Kulusevski och fortsätter:

– Jag vet inte hur man stoppar honom, man måste vara aggressiv få honom frustrerad. Jag vet hur det är att spela mot aggressiva backar och till slut blir man frustrerad.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Följde det man sa till mig”

Kulusevski anslöt till Sveriges trupp sent och missade träningsmatchen mot Ryssland eftersom Juventusspelarna var satta i karantän. Ronaldo bröt dock karantänen, tog privatplanet och anslöt till Portugals samling.

– Jag följde det man sa till mig och hade inga problem med det. Doktorn i Juve sa att det bästa jag var att stanna där. Jag hade karantän på Juves träningsanläggning så jag kunde ändå träna två gånger per dag. Sedan gör alla det som är bäst för dem, men jag tycker det bästa var det de hade sagt till mig och det var att stanna där, säger Kulusevski om beslutet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.