Isaks Sociedad vidare efter drama

Publicerad 2020-12-10

Alexander Isaks Real Sociedad är vidare i Europa League efter stort drama.

Willian Josés kvittering på tilläggstid mot Napoli räckte när AZ Alkmaar, med utvisad Jesper Karlsson, förlorade mot Rijeka.

Det såg länge ut som att Alexander Isak och hans Real Sociedad var på väg ut ur Europa League. Från sin bänkplats fick Isak se hur lagkamraten Portu brände öppet mål och hur Piotr Zielinski dundrade in 1–0 för Napoli i andravåg efter hörna i den 35:e minuten. Det första målet på det som nu heter Stadio Diego Armando Maradona.

Samtidigt var det kryss i mötet mellan Rijeka och AZ Alkmaar, ett resultat som precis räckte för nederländarna.

Men under en olycksalig sista tio minuter sänkte Alkmaar. Först tog svenske anfallaren Jesper Karlsson ett direkt rött kort för en hög spark.

Och i en forcering, med inbytt Alexander Isak, kunde Willian Jose på tilläggstid till slut dundra in 1–1-bollen i Neapel. Nästan samtidigt avgjorde också Rijeka mötet med ett segerjagande och vilt satsande Alkmaar.