Real Madrid riktigt illa ute efter ny förlust

Sjachtar Donetsk skrällseger såg ut att skicka bort Real Madrid från CL-slutspel.

Men efter ett centimeterdrama mellan Borussia Mönchengladbach och Inter blir slutomgången en jätterysare där alla kan gå vidare.

– Vi är vid liv, säger Inter-tränaren Antonio Conte.

Efter att Real Madrid vunnit måstematchen mot Inter i förra rundan trodde nog de flesta att biljetten vidare i Champions League var säkrad.

För inte kunde de väl gå på en liknande mina som hemma mot Sjachtar Donetsk där man förlorade med 3–2 trots att covid-19 härjade hos ukrainarna?

Jo då.

Real Madrid skapade visserligen en hel del chanser matchen igenom men Anatolii Trubin stod emot allt och i stället var det hemmalaget som chockmålade i 57:e minuten genom Dentinho.

”Tänker inte avgå”

När sedan Real jagade en nödvändig kvittering utökade Manor Solomon ledningen på en kontring i 83:e minuten.

En ny blytung Real-förlust efter nollpoängaren mot Alaves i ligan i helgen.

– Jag tänker inte avgå. Det här är ett dåligt resultat, det är verkligheten, men vi måste fortsätta framåt. Vi visste att det här var som en final och förberedde oss som det och hade en fantastisk första halvlek, men vi kunde inte göra mål. I ligan senast förtjänade vi inte att vinna, men i dag gjode vi det, säger Zidane.

Segern tar Sjachtar Donetsk upp på sju poäng precis som Real Madrid men eftersom inbördes möten gäller är man före spanjorerna.

Inters seger öppnar för drama

Men det kunde varit värre för Real Madrid.

När Inter lyckades besegra Borussia Mönchengladbach i en dramatisk 3–2-match senare under kvällen betydde det att Real har allt i egna händer mot tyskarna i slutomgången. Även Inter ger sig själva chansen att ta sig vidare om man besegrar Sjachtar Donetsk i slutomgången.

Men det var som sagt tal om små marginaler. Borussia hade en kvittering till 3–3 inne i slutminuterna men Alasanne Pleas tredje mål i matchen dömdes bort då Breel Embolo, som påverkade spelet, var knappt, knappt offside.

– Det är två centimeter från att Inter åker ur och får summera ett fiasko, säger Erik Niva.

– Vi förtjänade att vinna och kunde helt ärligt har undvikit att lida så mycket som vi gjorde idag mot slutet. Men vi slog tabellettan och vi är vid liv, säger Antonio Conte efter matchen.

Nu räcker en Interseger mot Sjachtar Dontesk i slutrundan – om inte Real och Borussia kryssar – för avancemang.