Juventus mot sjunde raka ligatiteln

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2018-05-05

Emil Krafths Bologna skrämde upp Juventus.
Men det regerande mästarlaget svarade starkt i andra halvlek.
Juventus vann med 3–1 och har en stabil vinst i jakten på sjunde raka ligatiteln.

När Napoli vann mot Juventus på bortaplan skapade man liv i titelstriden. När Inter var i ledningen mot Juventus (Juventus vann till slut matchen med 3–2) hade Napoli möjlighet att ta kontroll över titelstriden.

Med i början av maj är allt som vanligt i Italien. Juventus toppar tabellen med två matcher kvar av ligan. Juventus har spelat 36 ligamatcher och har 91 poäng, sju fler än tvåan Napoli som har spelat en match mindre.

Bologna, som startade med Emil Krafth som högerback, skakade om Juventus i Turin. I den 30:e minuten slarvade Juventus målvakt Gianluigi Buffon med en passning och Lorenzo Crisetig kunde sno åt sig bollen. Daniele Rugani stoppade Lorenzo Crisetig och domaren pekade på straffpunkten.

Simone Verdi skickade in 1–0 till Bologna i mitten av målet. Det resultatet stod sig halvleken ut.

Krafth nära att sänka Juventus

I den 52:e minuten kvitterade hemmalaget när en bortaspelare styrde in Juan Cuadrados inlägg i eget mål.

Vid ställningen 1–1 hade Krafth en bra möjlighet att ge Bologna ledningen. Men Buffon styrde svenskens skott till en hörna.

Sami Khedira gav Juventus ledningen med 2–1 i den 64:e minuten. Fem minuter senare avgjorde Paulo Dybala när han tryckte in 3–1 till Juventus.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se