Publicerad 2018-11-04

Manchester City tog idag tillbaka ligaledningen efter att ha kört över Southampton.

Sergio Agüero kunde dessutom fira sitt 150:e Premier League-mål i 6–1-krossen.

Endast Alan Shearer har nått milstolpen på färre matcher.

Den argentinska anfallaren har nu gjort 150 mål i Premier League på 217 matcher. Siffror som endast Alan Shearer kan matcha historiskt. Engelsmannen behövde nämligen endast 212 matcher på sig för att nå 150 mål.

30-åringen är dessutom blott den tredje spelaren i PL-historien att göra 150 fullträffar i en och samma klubb.

De övriga två i sällskapet?

Arsenal-legendaren Thierry Henry och United-diton Wayne Rooney. Till dem har han dock en bit kvar ännu då de gjort 175 respektive 183 mål för sina klubbar.

Agüero hittade nätet med en bredsida redan efter tolv minuter mot Southampton och matchen var i princip avgjord redan efter 18 minuter då David Silva gjorde 3–0. Men jubileumsmålet till trots var det inte Agüero som stod i centrum i storsegern.

Sterling matchens lirare

Raheem Sterling utsågs till matcherns lirare och låg bakom fyra av målen, två gjorde han själv och två spelade han fram till.

– En helt fantastisk insats, både med och utan boll, säger tränaren Pep Guardiola om engelsmannen efter matchen.

City leder nu ligan på 29 poäng och är fortfarande obesegrat. Närmast skuggar Liverpool och Chelsea som samlat ihop 27 poäng vardera.

Chelsea som besegrade Crystal Palace med 3–1 idag är också fortsatt obesegrade i och med dagens resultat.

Alvaro Morata inledde målskyttet i den 32:a minuten och följde upp med ytterligare ett mål i andra halvlek. Pedro spikade sedan slutresultatet.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se