Publicerad:
Uppdaterad:

Supertalangen lämnar Sverige

Är överens med franska klubben

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Jack Lahne lämnar svensk fotboll.

17-åringen är klar för franska SC Amiens.

– Går allt som planerat så är det här föreningens, i särklass, bästa transfer genom tiderna, säger BP:s tränare Roberth Björknesjö.

Jack Lahne var i princip det enda glädjeämnet i Brommapojkarna, som åkte ur allsvenskan efter kval mot AFC Eskilstuna. 17-åringen, som imponerade stort, var helt knäckt när laget förlorade den avgörande matchen och bröt ut i tårar.

Där och då uppvaktades han av bland annat Basel, Wolfsburg, FC Köpenhamn, Lille, Wolverhampton och Amiens.

Går till Amiens

Nu står det klart att Lahne lämnar BP för just SC Amiens, där han blir lagkamrat med Saman Ghoddos och Emil Krafth.

17-åringen har skrivit på ett låneavtal som gäller säsongen ut och därefter har Amiens en option att köpa loss honom permanent.

– Går allt som planerat så är det här föreningens, i särklass, bästa transfer genom tiderna. Lånet i sig är en av BPs bästa affärer. Om köpoptionen inte utnyttjas, har Jack dessutom förlängt sitt avtal med oss över säsongen 2021, säger BP:s tränare Roberth Björknesjö i ett pressmeddelande.

”En dröm i livet”

FIFA behöver godkänna övergången på grund av att Lahne är under 18 år.

Själv säger han så här om övergången.

– Jag är glad över att lyckas nå en dröm i livet, att få spela i en stor europeisk liga. Jag har BP att tacka för allt, min resa i föreningen har varit fantastisk, och jag känner bara kärlek för BP. Det var viktigt för mig att BP får betalt och när det väl blev dags känner jag mig redo. Jag är laddad och sugen på att testa mig själv på nästa nivå. Amiens känns som en bra förening för mig att fortsätta utvecklas i.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: