Slog till efter 25 (!) sekunder – rycker i toppen

Publicerad 2021-09-26

Samuel Adegbenro slog till igen.

Han slog till redan efter 25 (!) sekunder.

Samuel Adegbenro rycker i skytteligatoppen när Norrköping besegrade Varberg med 2–1.

Att Samuel Adegbenro leder allsvenskans skytteliga verkar inte Varberg ha tänkt på vid avspark.

Kvällens möte i Östergötland hann knappt rullas i gång innan det stod 1–0 till Norrköping.

Efter bara 25 (!) sekunder fick nigerianen bollen utanför offensivt straffområde och placerade in ledningsmålet.

– Skönt att få ett mål så tidigt, säger Adegbenro i Discovery.

Bjöd på tufft motstånd

Efter den drömstarten tycktes Norrköping få en enkel resa mot tre poäng.

Men så blev det verkligen inte.

Varberg övertygade stort, och var långa stunder det bättre laget i första halvleken.

Då kom också utdelningen när Victor Karlsson kvitterade i den 24:e spelminuten.

Plötsligt var matchen öppen och oviss, men det var Norrköping som skulle få med sig alla tre poäng.

Rycker i toppen

I andra halvleken lyftes en frispark in i straffområdet som nickades till Linus Wahlqvist och han kunde stöta in 2–1 i öppen kasse.

Det blev också slutresultatet.

Adegbenros tidiga chockmål betyder också att han rycker i den allsvenska skytteligan. Han är nu uppe i tolv fullträffar – två mål fler än Malmös Antonio Colak och Häckens Alexander Jeremejeff.