Diawara om trapp-kuppen: ”Otroligt rolig grej”

Ett supporterinitiativ från MFF-håll har lyckats döpa en trappa bakom Tele2 arena till ”Ismael Diawaras trappa” på Google Maps.

Något som cuphjälten tror blir temporärt.

– Jag tror att det kommer att bekämpas, fort, säger Diawara till Fotbollskanalen och skrattar.

Malmö FF tog i maj sin första och minst sagt efterlängtade cuptitel sedan 1989 på Tele2 arena.

Mest hyllad av alla blev straffhjälten Ismael Diawara, vars två räddningar mot Nahir Besara och Astrit Selmani blev avgörande.

En Malmö FF-supporter valde då, tillsammans med andra likasinnade, att skicka in ett förslag till Google om att döpa trappan bakom Hammarbys hemmasektion till ”Ismael Diawaras trappa”.

”Tror det kommer bekämpas – fort”

Förslaget är nu godkänt av Google och huvudpersonen skrattar gott åt påfundet.

– Det är en otroligt rolig grej. Otroligt engagemang av supportrarna att göra en sådan sak och finalen som spelades där är ett jättestort minne för mig, något som jag kommer minnas för livet. En sådan här rolig grej gör också att det inte blir mindre kul, det är fantastiskt, säger Ismael Diawara till Fotbollskanalen.

Namnet blir nog inte långvarigt, tror han.

– Jag tror att det kommer att bekämpas, fort (skratt). För det är i fiendeland om man säger så. Men jag tycker bara att hela grejen är otroligt rolig, fantastiskt kul faktiskt.

Placeringen av trappan tror han inte är en slump.

Ja, man får väl se det som ett litet lätt hån också mot dem. Nej, det är mest som ett minne för den fantastiska dagen alla vi i MFF-familjen hade tillsammans.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London –läs mer HÄR


Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.