Uppdaterad 2021-12-15 | Publicerad 2021-12-14

7–0 och krossat målrekord.

Manchester Citys demolering av Leeds var något i särklass.

City fortsätter att befästa sin position i toppen av Premier League.

Med inte ens en kvart spelad hade hemmalaget tjongat in 2–0 och att det var uppförsbacke för Leeds var i underkant.

Innan halvleken var över hade Kevin De Bruyne petat in sitt första på nästan två månader och knappt hade pausvilan lagt sig innan Riyad Mahrez smällt in 4–0.

Sen slog De Bruyne till på nytt – och det med klass.

Belgaren fick bollen strax utanför straffområdet, ställde in siktet och slog till en riktig drömträff som seglade rakt upp i vänstra krysset.

Leeds var i brygga men värre skulle det bli.

Inte långt därefter fixade John Stones 6–0 och innan matchen var över var Nathan Aké framme och fastställde slutresultatet 7–0.

Skotten i matchen?

31–6.

Överglänste rekordet rejält

Dessutom var segern extra ljuv för huvudtränare Pep Guardiola.

När Phil Foden dunkade in 1–0 åtta minuter efter att domaren blåst igång stod det klart att City gjort 500 mål på 207 matcher under spanjoren.

Det är snabbast någonsin ett PL-lag nått den noteringen under en och samma tränare – och det med råge.

Det tidigare rekordet innehade Jürgen Klopps Liverpool med 234 matcher.