HBK vann dyrköpt genrep

Publicerad 2021-04-02

Marcus Antonsson blev matchvinnare mot Elfsborg.

På uppsidan: Halmstad BK vann det allsvenska genrepet mot fjolårstvåan Elfsborg efter första målet av MFF-lånet Marcus Antonsson.

På nersidan: Redan i paus hade Magnus Haglund tvingats till inte mindre än tre byten på grund av skador.

− Det är inte optimalt, säger HBK-tränaren i Discovery+.

Halmstad kom till allsvenska genrepet i Borås med två raka 0–0-matcher i bagaget.

Och de fortsätter att vara ett svårforcerat lag. Fjolårstvåan Elfsborg lyckades inte under de 90 minuterna. Däremot spräckte HBK nollan. Och det var MFF-lånet, Marcus Antonsson, som visade kyla. Han rann igenom till höger och chippade elegant bollen i mål i den 50:e minuten.

– Det är alltid skönt som anfallare att göra mål så jag åker härifrån med en skön känsla, säger Antonsson i Discovery+.

”De hade ont”

Men trots det har Magnus Haglund snarast mer huvudbry efter matchen än inför. För första halvlek bjöd också på en rad skador. Klockan hade bara gått sex minuter när Antonssons anfallspartner, Mikael Boman, klev av. Tjugotalet minuter senare var det Emil Wikström som tvingades till byte efter vad som såg ut som en muskelskada.

Målvakten Malcolm Nilsson var sedan nere för räkning efter att ha landat illa men kunde fortsätta.

– Men vi får byta Samuel Kroon också som hade problem med ryggen. Det är inte optimalt, konstaterade Magnus Haglund i paus.

Om läget med Boman och Wikström säger han:

– Svårt att säga, de hade ont så får vi se vad det innebär.

Årets andra nykomling Degerfors vann också sitt genrep mot Gais med 2–1, Där bjöds Johan Bertilsson på 1–0-målet av Gais-försvararen Aiham Ousou. Malkolm Moenza kvitterade men Degerfors vann med 2–1 sedan nyförvärvet Sean Sabetkar tagit vara på en billig frisparksretur med tio minuter kvar.