Den svenske landslagsstjärnan fick sparsamt med speltid i RB Leipzig under den avslutande delen av säsongen 2019/20. Något som ledde till spekulationer om ett eventuellt klubbyte. Men 28-åringen bestämde sig, trots allt, för att stanna.

– Jag är inte färdig här. Jag har två år kvar på kontraktet och jag känner mig till freds, min familj också, sa han i somras.

Nu är den nya säsongen i gång.

Och Emil Forsberg också.

Fick lägga straffen

17 minuter in i ”svenskmötet” mot Robin Quaisons Mainz förvaltade han en straff på bästa sätt och gav sitt RB Leipzig ledningen med 1–0. I fjol var Timo Werner lagets givne straffskytt, men anfallaren har sålts till Chelsea – och nu ser det alltså ut som att Forsberg står först i kö.

Dubbla svenska assist

I den andra halvleken klev både Forsberg och Quaison fram med varsitt assist. Quaison spelade fram Jean-Philippe Mateta, medan Forsberg serverade Amadou Haidara.

Matchen slutade 3–1 till RB Leipzig.