Jakobsson fixade seger för Real – kvar på CL-platsen

Publicerad 2021-03-14

Real Madrid firar 1–0 efter Sofia Jakobssons (vänster i bild) fullträff.

Real Madrids damer får behålla den viktiga Champions League-platsen i ligan.

Den viktiga segern mot Atletico Madrid kom efter ett avgörande mål - från en av svenskorna på plan.

Matchens enda målskytt var Sofia Jakobsson.

Madridderbyt var lite av ett svenskmöte. Trots att Kosovare Asllani var utanför truppen, fanns Sofia Jakobsson på plan för Real och Atleti hade Hedvig Lindahl mellan stolparna. Och det blev också en av svenskorna som avgjorde.

Matchen började tungt för Real Madrid. Med tolv minuter spelade fick Olga Carmona syna det röda kortet. Hon fällde Ludmila i en djupledslöpning och fick direkt lämna planen.

Behåller tredjeplatsen

Real lyckades dock lösa en seger trots tio man på plan. Men det dröjde ett tag innan första målet kom. Första halvlek var mållös och inte förrän efter 20 minuter i av andra spräcktes nollan.

Då var det Jakobsson som levererade och slog en krossboll förbi Lindahl i målet. Atletis Denya Castellanos fick sedan två gula under loppet av fem minuter, och slut sekvenserna spelades tio mot tio. Resultatet kvarstod och Real segrade med 1–0.

Det gör att de stannar kvar på den tredjeplats som de länge har innehavt. Den innebär dessutom spel i Champions League, vilket gör den än viktigare. Hade Atletico Madrid segrat hade de gått upp på samma poäng som Real och med bättre målskillnad hade de tagit över platsen. Barcelona leder ligan och Levante har andraplatsen.