Svenska svaret på tyska stjärnans utspel: Onödigt att klaga

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Den tyska stjärnan Toni Kroos tycker att fotbollsspelarna har blivit marionetter för Fifa och Uefas påhitt.

Albin Ekdal medger att det tajta schemat sliter, men vill inte vara negativ.

– Vi håller på med världens största nöjesindustri. Vi tjänar bra pengar, vi har ett förmånligt liv och får göra det vi älskar. Jag tycker det är onödigt att klaga, säger mittfältaren.

Spelarna går på knäna och coronapandemin innebär komprimerade scheman.

De lag som spelar internationellt cupspel har det extremt tufft.

Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf, som dragits med ryggproblem, spelade exempelvis inte i Manchester Uniteds Champions Leaguematch mot İstanbul Başakşehir förra veckan, men var med mot Everton i Premier League i lördags.

Efter matchen var tränaren Ole Gunnar Solskjaer kritisk till det täta matchschemat.

”Spelarna är marionetter”

Han är inte ensam om kritiken. I en podcast med namn "Einfach mal Luppen" ger den tyska mittfältaren Toni Kroos, enligt firstpost.com, sin syn på belastningen och alla nya internationella turneringar så som Nations League och planer på ett utökat klubblags-VM.

– Vi spelare är bara marionetter för FIFA och UEFA med alla dessa ytterligare (tävlingar) som uppfinns. Ingen tillfrågas, sa Kroos.

Juventusproffset Dejan Kulusevski medger att det hårda matchandet sliter på kroppen och när Sportbladet på torsdagens pressträff frågade om Toni Kroos utspel svarade stjärnskottet såhär:

– Det är väldigt tajt, det måste man vara ärlig och säga. Man vet inte hur länge till man kan spela tre matcher per vecka. Vi får se hur det blir sen, om det blir för mycket skador kommer det att märkas. Då kommer någon som bestämmer att vara tvungen att ändra på allt...

Ekdal: Inte läge att gnälla

Den rutinerade mittfältaren Albin Ekdal menar att det sliter hårt, men att det är svårt att klaga som välbärgad fotbollsspelare.

– Det är tufft, det har varit mycket matcher och lite ledighet. Kroppen sliter lite extra och även mentalt. Men det är inte läge att gnälla, vi gör vårt jobb även om det är en pandemi som pågår, säger Albin Ekdal.

– Vi håller på med världens största nöjesindustri. Vi tjänar bra pengar, vi har ett förmånligt liv och får göra det vi älskar. Jag tycker det är onödigt att klaga, säger mittfältaren.

Victor Nilsson Lindelöf, som har haft ryggproblem och missade landskampen mot Danmark på grund av karantänregler i England, har anslutit till den svenska truppen i Stockholm.

”Vi får testa och se”

Under torsdagens pressträff gav mittbacken sin syn på den senaste tidens hårda fysiska slitage på kroppen.

– Ryggen känns okej. Jag hart haft problem i några veckor och kämpat mig igenom de matcher som varit. Det har varit skönt med några matcher ledigt och kunnat ta behandling.

– Det har kändes bra på träningen idag och förhoppningsvis ska det inte vara några problem. Vill de att jag ska spela på lördag så får vi testa och se hur det går, säger Victor Nilsson Lindelöf.


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.