Uniteds supermiss bäddade för förlust

”Pinsamt – som pojkar under tio”

Publicerad 2020-11-04

Victor Lindelöf vilades med ryggsmärtor.

Då stod Manchester United för ett obegripligt försvarsmisstag som bäddade för en skrällförlust borta mot Istanbul Basaksehir.

– Pinsamt!, dundrar klubbikonen Paul Scholes.

– Vi sköter inte våra roller, det är mitt ansvar, säger Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer.

Efter hårt matchande fick Victor Lindelöf vila på bänken ordinerad av Ole Gunnar Solskjaer efter ryggkänningar i bortamötet med Istanbul Basaksehir. Från sidlinjen kunde svensken bevittna en av de märkligaste försvarsinsatserna i årets Champions League efter tolv minuters spel.

United hade hörna och lyfte upp båda mittbackarna Axel Tuanzebe och Harry Maguire och ytterbackarna Aaron Wan Bissaka och Luke Shaw... ja hela laget.

Kvar helt solo i närheten av mittcirkeln lämnades Istanbuls rutinerade anfallare Demba Ba, 35, som också fick en snabb kontringsboll. Fri från mittplan, med en vilt jagande Nemanja Matic kunde han enkelt rulla in 1–0 till hemmalaget.

”Måste ta ansvar”

Målet fick United-ikonen Paul Scholes att häpna.

– Pinsamt! Det är U10-nivå. Jag fattar inte vad spelarna håller på med. De måste ta mer ansvar defensivt, säger han i BT Sports sändning.

Efteråt tog tränaren Ole Gunnar Solskjaer på sig skulden.

– Det är inte ett mål vi normalt sett ska släppa in. Men vi sköter inte våra roller. Det är mitt ansvar. Det är en kort hörna där vi glömmer våra försvarspositioner, säger han.

Axel Tuanzebe var kort senare dessutom riktigt nära att dra på sig en frilägesutvisning men klarade sig med gult kort i situationen.

Försvarskaoset fortsatte i 40:e minuten när först Juan Mata tappade boll och sedan Deniz Turuc kunde hitta en sopren Edin Visca i straffområdet som stenhårt dundrade in 2–0 bakom CL-debuterande Dean Henderson.

Förre försvarsgeneralen Rio Ferdinand kunde knappt tro sina ögon.

”Målen vi släpper in… Snälla, säg att någon löper amok i omklädningsrummet och att folk hålls ansvariga”, skriver han på Twitter.

Toppar gruppen ändå

Även hemmalaget var dock generösa i markeringsspelet. Bara två minuter efter 2–0 kom 2–1 sedan Anthony Martial lämnats helt själv i straffområdet och säkert kunde nicka in reduceringen. På tilläggstid i andra halvlek var sedan hemmalaget nära att lägga krokben på sig själva med ett självmål men Alexandru Epureanu räddade bollen på mållinjen.

Närmare än så kom aldrig Manchester United.

Segern var turkarnas första i gruppspelet. United toppar fortsatt gruppen i väntan på kvällens möte mellan PSG och RB Leipzig.

– De två senaste matcherna har varit slag i magen på oss. Nu måste vi få ihop det här mot till matchen mot Everton. Jag är glad att vi har match på lördag, säger Solskjaer.