Fred syndabock i FA cup-uttåget

Publicerad 2021-03-21

Fred stod för en rejäl blunder när hans Manchester United åkte ut ur FA Cupen.

Brassen serverade Kelechi Iheanacho som gjorde 1–0 för Leicester som nu är vidare till semifinal.

– En passning man ska klara i pojklagsfotboll, säger Pontus Kåmark i Viaplay.

Victor Nilsson-Lindelöfs Manchester United är utslagna ur FA-cupen. Stor syndabock blev brassen Fred som bjöd Leicester på ledningsmålet.

Fred tog emot en passning utanför eget straffområde och skulle bara slå en enkel bredsida hem till målvakten Dean Henderson. Men passningen var alldeles för lös och Leicester-anfallaren Kelechi Iheanacho kunde enkelt sno åt sig bollen innan han dribblade sig förbi Dean Henderson i Uniteds mål. Sen var det bara för Iheanacho att rulla in 1–0 i tom bur.

– Det är ändå en passning man ska klara i pojklagsfotboll till och med, säger Pontus Kåmark i Viaplay om Freds ingripande.

United kvitterade kort därefter genom Mason Greenwood. Engelsmannen klippte till på ett tillslag efter att Donny van de Beek elegant hoppat över bollen.

Leicester fick sen en smakstart på den andra halvleken. Efter sex minuter fick belgaren Youri Tielemans öppen gata på Uniteds planhalva och kunde enkelt närma sig straffområdet för att prickskjuta in 2–1 för Leicester. Även här gick det att peka på ett misstag från Fred. Brassen var avvaktande och lät Tielemans promenera alldeles för lätt fram till skottet.

Fem mål på två matcher

Iheanacho, som är inne i ett rejält målstim, satte sedan spiken i kistan i slutet av matchen när han blev tvåmålsskytt. Scott McTominay missade helt markeringen på Leicesteranfallaren och nigerianen fick helt ohotad nicka in 3–1 vid bortre stolpen. Segern innebär att Leicester nu får resa till Wembley för att spela semifinal i världens äldsta fotbollsturnering.

Målet var Iheanachos femte mål två matcher, och nigerianens nionde på tio matcher.

I FA cupens semifinaler väntar nu ett stormöte mellan Chelsea och Manchester City.

Leicester får möta Southampton som slog ut Championship-laget Bournemouth igår.