Presidenten tog ledigt – fick se sonen göra mål

Timothy Weah nära att frälsa USA – Bale kvitterade för Wales

Uppdaterad 2022-11-22 | Publicerad 2022-11-21

Han har tagit några dagar ledigt från sitt presidentämbete.

Då fick legendaren George Weah, på plats i Qatar, se sonen Timothy bli målskytt i ett världsmästerskap.

– Fantastisk känsla, säger Timothy, som gjorde USA:s enda mål i 1–1-matchen mot Wales.

Drygt 35 minuter in i matchen på Ahmad bin Ali Stadium sprang sig Timothy Weah, till vardags i franska Lille, fri i djupled och rullade in 1–0 för USA i VM-premiären mot Wales.

På plats på arenan i Qatar fanns pappa George Weah, legendaren som alltjämt är den enda afrikanske spelaren som vunnit Ballon d’Or.

PLUS: Profilernas tips: Så slutar fotbolls-VM 2022

President för Liberia

Under sin aktiva karriär representerade han klubbar som Milan, Paris Saint-Germain och Monaco. Till skillnad från sonen, som är uppväxt i Brooklyn, New York, spelade George sin landslagsfotboll för Liberia.

I dag är han president för Liberia, något han varit sedan 2018. 56-åringen har därför tagit några dagar ledigt för att kunna se sonen spela.

PLUS: Här är VM-arenorna för 45 000 000 000 kronor

– Fantastisk känsla. Jag tror att pappa kunde leva sig in i det här ögonblicket genom mig, säger Timothy efteråt.

Kvitterade sent

Timothy Weah, som kom fram i Paris Saint-Germains organisation, blev emellertid inte matchhjälte. Wales pressade på för en kvittering i den andra halvleken och med tio minuter kvar av ordinarie speltid gick Gareth Bale omkull i straffområdet.

Domaren pekade på straffpunkten och från elva meter kunde storstjärnan sätta 1–1, vilket också blev slutresultatet.

I gruppen återfinns även England och Iran, som möttes tidigare under måndagen.