Barcelona tog blytung seger efter VAR-beslut

Uppdaterad 2023-03-13 | Publicerad 2023-03-12

Raphina gjorde 1–0 för Barcelona.

Barcelona kom undan med alla tre poäng mot Athletic Bilbao.

Med fyra minuter kvar trodde alla att Inaki Williams hade kvitterat för hemmalaget – men målet blåstes bort efter en VAR-granskning.

Xavis lag leder nu ligan med nio poäng.

Athletic stod för en stark första halvlek när man tog emot serieledarna hemma på Estadio San Mamés.

Ändå gick man in i halvtidsvilan med underläge 0–1. Målskytten för Barca hette Raphina, som precis innan halvtidsvisslan spräckte målnollan med ett distinkt avslut.

Omdiskuterad VAR-situation

I den andra halvleken hettade det till rejält i matchen.

I den 86:e minuten sprang sig Athletics anfallare Inaki Williams fri och satte dit kvitteringen – trodde alla.

Men på reprisen syntes det att lagkompisen Iker Muniain fått bollen på armen i situationen som föranledde kontringen.

Efter en VAR-granskning valde domaren att blåsa bort målet – till hemmalagets och publikens vilda protester.

– Det kommer att debatteras kraftigt och flitigt, säger C Mores kommentator Christopher Kviborg.

– Oj, oj, oj. Snacka om att det kommer att skrivas i spanska tidningar i morgon, tillägger C More-experten Astrit Ajdarevic.

Barcelona höll därmed undan och tog en blytung 1–0-seger.

I och med vinsten har man nu nio poäng ner till tabelltvåan Real Madrid inför El Clásico nästa helg.