Chelsea mästare igen – Eriksson fick avsluta med ligatitel

Vann ligan för fjärde säsongen i rad

Uppdaterad 2023-05-29 | Publicerad 2023-05-27

Magdalena Eriksson fick det perfekta avskedet.

Borta mot Reading vann Chelsea med 3–0 och säkrade ligatiteln – för fjärde säsongen i rad.

– Jag kände mig lite överväldigad, säger Magdalena Eriksson till Sky Sports.

Chelsea fortsätter att dominera i Womens Super League. För fjärde säsongen i rad är den svenskpräglade Londonklubben engelska ligamästare.

Inför söndagens match borta mot jumbon Reading hade man två poängs försprång till tvåan Manchester United och skumpan låg redan på kylning – men jobbet behövde göras.

Storstjärnan visade vägen

Chelsea, med lagkaptenen Magdalena Eriksson från start i backlinjen, dominerade spelmässigt och tog ledningen i den 18:e minuten när den australiska storstjärnan Sam Kerr nickade bollen i nät.

Ledningen dubblades strax före paus när norskan Guro Reiten hittade rätt.

Andra halvlek var inte direkt någon sprakande tillställning. Reading bjöd inte upp till något vidare motstånd och Sam Kerr punkterade matchen med sitt 3–0-mål i slutskedet.

Eriksson fick stående ovationer

Därmed får Magdalena Eriksson, som lämnar klubben när kontraktet går ut i sommar, avsluta sin sexåriga sejour med ännu en ligatitel. Under sina säsonger i Chelsea har hon bland annat varit med och vunnit fem ligatitlar och fyra FA-cuptitlar.

Hon byttes ut i den 85:e minuten och fick stående ovationer av både lagkamrater och bortasupportrarna.

– Jag har försökt leva i förnekelse innan matchen. Jag ville inte tänka på det för det skulle vara för många känslor för mig. Vi hade fortfarande ett jobb att göra och det var det viktiga men så fort jag byttes ut kom känslorna och jag kände mig lite överväldigad, säger Eriksson till Sky Sports.

En svenska som fick fira sin första ligatitel var Johanna Rytting Kaneryd. Den svenska landslagsspelaren byttes in i 71:a minuten.

Målvakten Zecira Musovic, som gör sin tredje säsong i Chelsea, tillbringade matchen på bänken.

För Reading betyder förlusten att det står klart att man degraderas från högstadivisionen.