Hegerberg historisk – mesta målskytten genom tiderna

Publicerad 2019-10-30

Det dröjde tolv minuter av Lyons hemmamatch mot Fortuna Hjorring.

Sedan hade Ada Hegerberg, 24, skrivit in sig i historieböckerna.

Norskans 1–0-mål var hennes 52:a i damernas Champions League – vilket gör henne till turneringens mesta målskytt genom tiderna.

Innan hon byttes ut hade hon hunnit göra sitt 53:e också.

Inför regerande mästaren Lyons Champions League-åttondelsfinal hemma mot Fortuna Hjorring hade norska Ada Hegerberg gjort totalt 51 mål i turneringen – lika många som tyskan Anja Mittag.

Tolv minuter in i matchen hade hon 52.

Efter en fin djupledsboll av Amel Majri kunde 24-åringen säkert placera in 1–0 för Lyon.

Ett mål som innebär att hon, och enbart hon, är turneringens mesta målskytt genom tiderna sedan dess start 2001.

Gjorde även mål nummer 53

– Detta är stort. De senaste åren har varit en fantastisk resa och med detta är den första målsättningen för året nådd. Jag glädjer mig verkligen över fortsättningen, säger Hegerberg till VG genom sin manager/agent Halvor Marstrander.

Innan publiken knappt hade hunnit sätta sig för andra halvlek putsade hon till det där rekordet med sitt 53:e mål – som utökade Lyons ledning till 3–0.

Efter det fick det vara nog, tyckte Lyontränaren Jean-Luc Vasseur, som bytte ut Hegerberg i den 56:e minuten.

Atlético slog City

Lyon, som hade med sig en 4–0-seger från bortaplan till onsdagens returmöte, vann till slut komfortabelt med 7–0 (totalt 11–0) och avancerade till kvartsfinal.

Till kvartsfinal har även Atlético Madrid gått, efter att ha besegrat Manchester City med 2–1 hemma (3–2 totalt). Då Barcelona gjorde sitt borta mot Minsk (1–3) så innebär det att vi har två spanska lag i kvartsfinal för första gången någonsin.

Svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl är också i kvartsfinal, efter att hon hållit nollan i 1–0-segern borta mot Twente.